sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Ja niin ne pennut vaan muuttavat isoon maailmaan. Ainakin osa. Kotona häärää vielä Bingo (Päkäpaimenen Käry Kävi) ja Jokeri (Päkäpaimenen Kahta Kauheampi), joille etsiskelen kotia. Jokeri on pentueen rauhallisin uros, joka on kivan tasainen kaveri, sopii ensimmäiseksi bortsuksi mainiosti. En välttämättä lähtisi tästä lupailemaan sitä sähäkintä ja lupaavinta kisatykkiä, mutta varmasti riittää vauhtia moneen menoon. Ahne possu, joka leikkii hyvin, kunhan ensin syttyy touhuun. Kulkee hyvin erilaisissa paikoissa/alustoilla, ampumiseen ei ole reagoinut. Uusissa paikoissa katselee hetken sivummalta ennen kuin lähtee tutkimaan, mutta suht nopeasti liikkuu kuitenkin. Jokerille haluan harrastavan aktiivisen kodin, jossa täytyy olla koirakokemusta ennestään!

Ja sitten tuo Bingo. Katsotaan nyt kelpuutanko mitään kotia sille ;) kovasti on nyt päässä pyörinyt jättää tuo häkkyrä kotia. Kaikki tuntuu rakastuvan tuohon elukkaan ja (lähes) täydellinenhän tuo olisikin. Sähäkkä kakkiainen, joka kulkee häntä pystyssä koko ajan, ahne ja taistelee hyvin. Vaikuttaa niiiin näpsäkältä pakkaukselta jo nyt, että oikeissa käsissä tulee kyllä olemaan agissa aivan huippu, samaten PK-puolella varmasti aikamoinen kone. Ei reagoi ääniin/alustoihin ja liikkuu veljeensä verrattuna nopeammin uusissa paikoissa/tilanteissa (ja on muutenkin Jokeria nopeampi vähän kaikessa ;). Bingo lähtee ainoastaan monipuoliseen harrastavaan/kisaavaan kotiin, jossa on tavotteita. Mahdollisesti sijoitan B:n, sillä tykkään tytöstä jo niin paljon, että mikäli pentue on vain terve, niin haluan B:tä käyttää. Mutta joo...katsellaan lähteekö tuo tuosta mihinkään, Päivihän sen kanssa jo lupasi aksata...

Keskiviikkona lähti Syke (Päkäpaimenen Korkojen Kera), Bea haki jälleen pentunsa etunenässä. Sykkeen nimi vaihtui Chhainaksi ja neiti asustelee Hoinan (Päkäpaimenen Lentoon Lähdössä) ja cava Finan kanssa kesän Loviisassa ja tulee muuttamaan sitten syksyllä Turkuun. Nuori neiti tuleekin seuraamaan isosiskonsa jalanjälkiä agikoirana. Alku onkin lähtenyt hyvin käyntiin, vaikkakin Hoi ei ole niin innostunut uudesta tulokkaasta kuin Fina. Mutta parempi näin, pienempi leikkitäti onkin tässä vaiheessa passeli!

Torstaina lensi Keno (Päkäpaimenen Kauheen Kiva) pesästä, muttei kovinkaan kauas. Susanna asuu Lempäälässä ja treenailee samassa porukassa meikäläisen kanssa, joten tätä neitiä tullaankin näkemään paljon (ihanaa!). Kenosta olisi tarkoitus tulla monitoimiharrastuskoira, jonka kanssa tehdäänkin niin tokoa, agia kuin PK-lajejakin. Keno oli vähän mökäillyt ekana yönä, mutta meno on kuulemma tasoittunut. Hyvin on ahmatin elämä käynnistynyt Kenollakin. Ja määhän näänkin Kenoa jo maanantain viestitreeneissä! Otan Bingon ja Jokerinkin mukaan, niin saa sisarukset leikkiä treenien ajan.

Pari tuntia Kenon lähdön jälkeen lähtikin söpöstelijä Pore (Päkäpaimenen Kylmää Kyytiä), joka tottelee nimeä Halo (ainakin joskus vielä) ja josta tulee suuri ja mahtava agikoira. Halo muuttikin Raahen nurkille, joten pienellä pojalla oli heti pitkä kotimatka uusien ihanien ihmistensä kanssa. Matkalla oli piippailtu ja kotona jännitetty uutta paikkaa ja koiria. Kati onneksi laitteli viestiä, että on jo leikitkin alkanut vanhemman koiran kanssa sujua. Katilla ja Jarkollahan asustaa siis Halon kavereina kaksi englanninspringerspanielia (meniköhän nyt kirjoitusasu varmasti oikein?). Mahakin oli vähän löysällä ollut, mutta ehkä se siitä.

Loput neljä kakaraa sitten pakkasin autoon ja hurautin Varkauteen lasten kanssa. Enpä tainnut varttiakaan ehtinyt olla vanhempieni luona kun Nokkapokan uusi omistaja Maarit tuli poitsua hakemaan. Pokka (Päkäpaimenen Käsittämätön Kone) on nykyisin Chico ja asustaa Joensuussa kavereinaan snautseri ja kelpi. Chicon päälajeina tulee olemaan toko ja haku. Toivottavasti tämä reipas poikanen toimii työssänsä. Alku oli ainakin lähtenyt hyvin jo käyntiin ja leikitkin sujuvat jo Skoda-snautserin kanssa.

Illan viimeisenä läks Vakio (Päkäpaimenen Kikka Kolmonen), josta tuli Kikka. Kikka asuu Varkaudessa ystäväni Lauran luona ja treenailee päälajinaan tokoa, siinä sivussa sitten aksaa ja hakua. Kikalla on kaverinaan sekarotuinen Remu ja bc Tomu. Kikka pieni kakkiainen oli nukkunut ekan yön kokonaan, Lauran ja Markon välissä sängyssä. Pilalle lellitty jo heti alkumetreiltä ;) Kikka tulikin perjantaina Lauran työvuoron ajaksi vielä hoitoon minulle.

Eilen sitten ajeltiin kotia, tosin Jyväskylässä pysähdyttiin Heiniä moikkaamaan. Lieska tykkäsi kovasti pennuista ja Bingo rakastui Lieskaan. Pennut vilistivät pitkin taloa ja pitkin pihoja (B ehti pariin otteeseen kadotakkin, liian pieni piha suurelle maalaiskoiralle). Oli ihanaa nähdä Lieskaa, Leeviä ja Aatostakin, sekä tietty Heiniä!

Ja nyt ollaan kotona. Vielä pitäisi rustata kertomusta pentutestistä, eläinlääkärillä käynnistä jne...mutta tätä menoa kyllä jää :( nyt on ajatuksena panostaa noihin isompiin koiriin ja tietty kahteen pentuun (jotka lähtevätkin parin tunnin päästä hakumettään mukaan). Pidetään pentublogi kuitenkin vielä hengissä, eihän kaikki ipanat ole vielä edes muuttaneet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti