torstai 3. huhtikuuta 2014

Hurjat viisi viikkoa täynnä jo! Ja kaksi enää jäljellä, ainakin suurimman osan kanssa. Yksi pentu siis etsiskelee vielä kotia, vielä on hieman avoinna onko se uros vai narttu. Kyselyitä on tullut, ihan kivojakin, mutta ei meidän pennulle sitä oikeaa vielä. Mutta onneksi meillä ei ole hätää, jos joku jää kotia pidemmäksi aikaa, niin kyllä meillä tekemistä riittää. Turhan paljon en ole ehtinyt blogia päivittelemään, galleriaan olen onneksi edes joskus kuvia saanut laitettua. Meillä vaan käy nyt porukkaa melkein joka päivä ja aikaa menee niin moneen muuhunkin asiaan, ettei netissä istumiseen ole oikeastaan aikaa.

Pennut kasvavat ja kehittyvät hurjaa vauhtia. Tuntuu, että välillä luonteetkin heittelevät päivän mukaan, se mitä kerron toisena päivänä jollekin, ei pidä toisena enää paikkaansa. Tästä on hyvä esimerkki Jokeri, jonka sanoin hakevan vähiten kontaktia ihmisiin, niin...seuraavana päivänä herra meni jokaisen vieraan ja vähemmän vieraan luo hakemaan huomiota. Mutta Jokeri ei kyllä ole samanlainen pusupoika kuin mitä Pore. Pore sitten taas puolestaan ilmoittaa hyvin selvästi kun haluaa sisälle tai portin takaa pois, alkaa käyttämään ääntänsä aika iloisesti. Nokkapokka on iloinen velikulta, joka vaikuttaisi ehkä pojista pehmeimmälle tällä hetkellä. Bingo on meidän hulivili, vetelee ihan omia polkujaan edelleen, hirmuinen pusuttelija! Ennan suosikki nykyisin. Keno ja Vakio on aika tasaisia molemmat, Vakio ehkä astetta itsevarmempi kuin Keno. Syke on myös sellainen vaatija kun jotain keksii, kauheen kivaa. Ja minusta tuntuu, että Syke tulee aina viimeisenä ulos, herää vasta kun muut ovat jo ulkona! Kuulee se, tänään viimeksi testasin pihalla kuiskaten kutsua ja sieltähän se rynnisti kauheaa vauhtia luokse.

Ihanaa kun pennut tulevat kutsusta jo reippaasti luokse! Samaten tuo helpottaa kun avaa portin oven ja lähtee ulko-ovelle niitä kutsuen, ei tarvi enää kannella noita ulos (tai sisällekään). Ulkona käydään moooonta kertaa päivässä, lyhyitä pätkiä kylläkin kun on ollut taas niin raakaa keliä (tuuli on ihan kamala). Pennut ovat löytäneet meidän kuistilta kevythäkin, johon sulloutuvat kimpassa nukkumaan ja lämmittelemään, jos eivät pääse heti sisälle kun uni yllättää.

Tällä hetkellä menee taas matolääkettä penskoille, Nemavet merkkistä tällä erää. Pennuillahan on nyt mahat olleet vähän löysällä ja en ole varma miksi. Kauhean ahneita nuo ovat, ruoka häviää hetkessä, eikä tartte olla edes turvotettua pentunappulaa kummoisempaa. Ulkonakin syödään jo kaikkea mahdollista, niistä pikkukivistä lähtien. Sisällä menee niin metalliset, muoviset kuin puisetkin esineet suuhun. Pore harjoittelee tälläkin hetkellä minun jaloissani tunnaria, äsken se treenasi metallinoutoa lusikalla. Tällä hetkellä kaikki kantavat kaikkea ja leikkivät kaikella mielellään. Vauvan lelut ovat luonnollisestikkin kova sana, samaten Ennan. Alunperin minun piti rajottaa pennut ulos olohuoneesta ja keittiöstä, mutta eipä näyttänyt toteutuvan, pennut pääsevät kaikkialle muualle paitsi makuuhuoneisiin. Tämä nyt hieman hankaloittaa elämää, etenkin vauvan kanssa, jota ei voi lattialle laskea, mutta eipä tässä ole enää kuin pari viikkoa jäljellä.

Nyt kun ikää on näinkin paljon kasassa, alkaakin sitten kohta autoilut, navetalla käynnit, eläinkaupassa vierailut ja muut kivat pienet jutut. Ampuminenkin aloitetaan piakkoin, siihen vain tarvitsen apukädet, jotta näen itse pentujen reaktiot. Ja jotenkin minusta tuntuu, että nämä pennut sitten eivät olekkaan niin kivoja autoilukavereita kuin mitä Roihun pennut oli. Ääntä voi piisata.

Viikonlopusta tuleekin todella kiireinen, monen monituista pennun lällyttelijää. Ensi viikkokin on sellaista pyöritystä, etten usko paljoa päivityksiä tippuvan, kuvia ja videota yritän lisäillä! Mutta en lupaa mitään ;) ja tietysti kaikki ovat tervetulleita katsomaan pentuja! Jos ei väsynyt, hieman kulahtanut kasvattaja häiritse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti