tiistai 25. maaliskuuta 2014

Toivottavasti olette huomanneet uudet kuvat galleriassa, vaikka blogiin ei ole päivityksiä kuulunut! Nyt kuitenkin yritetään nopeasti jotain tiivistää kuluneesta viikosta. Pennuthan tulevat huomenna jo 4vkoa! Hurjaa. Ja menokin on hurjaa. Hampaat ovat kunnolla puhjenneet, ollaan matolääkkeilty, syöty, ulkoiltu, leikattu kynsiä, valloitettu koko talo (makuuhuoneita lukuunottamatta), pissitty ja kakittu talo, leikitty ja vieraitakin on rampannut lähes joka päivä siitä lähtien kun 3vkoa tuli täyteen. Eli kiirettä pitää niin pennuilla kuin minullakin :) hyvässä mielessä kuitenkin.

Ulkoilut alkoivat "jo" toissapäivänä ja pääsääntöisesti piipitystähän se oli. Kaikki pennut liikkuivat, eivätkä kohmettuneet paikoilleen, mutta kovasti hakeutuivat punttien suojaan turvaan. Mutta selvästi tänä aamuna jo liikuttiin reippaammin. Ja vaikka piipitystäkin kuului, niin kummasti silti pystyttiin tekemään pissit ja kakat ulos. Hyvällä mallilla alkaa siis olemaan sisäsiisteys (no ei oikeasti, sitä tavaraa kun riittää ja riittää). Pennut ulkoilevat parissakin eri paikassa, etu- ja takapihalla, joten ei liian helpoksi tehty tätäkään kakaroille. Kauhean kauaa en vain vielä pidä noita kerrallansa ulkona kun selvästi tulee nopsaan kylmä.

Ruokaa menee sen 4 krt/pvä tällä hetkellä ja hyvin tuntuukin menevän. Pääsääntöisesti se on nyt jauhelihaa + nappulaa + piimä/kermaviiliä. Sotkuista puuhaa, mutta niin se on tuon 7kk:n vauvankin kanssa, joten siinähän tää samassa menee...Tärkeintä on kuitenkin, että hyvin maistuu kaikille. Tissiä tosin imetään heti kun tilaisuus koittaa. Maistelun uhreina on myös sähköjohdot, metalliset jalat, maton kulmat, varpaat jne. Kaikkeen kokeilaan hampaita. Enna on hoitanut rämistelykoulutusta, vastapainoksi tietysti paljon silityksiä ja lepertelyä. Mila hoitaakin sitten sen kovakouraisemman käsittelyn, jos ehtii nappaamaan pennusta kiinni ennen kuin äiti huomaa. Parit vinkaisut on saatu aikaiseksi.

Nyt kuitenkin kutsuu vauva, yritän ehtiä päivittelemään huomenissa jotain muutakin vielä. Loppuun kuitenkin muutama video! Raksavideossa pennut riehuvat keskeneräisessä kodinhoitohuoneessa, jossa on niin kivaa! Nokkapokka tosin karkasi ruokalautaselle toiseen huoneeseen aiemmin jo ja Kenokin katosi sinne kesken ruokailun. Ahneita pieniä possuja kun ovat. Viimeinen video on vasta latautumassa, mutta tuskin niitä kukaan ehtii katsomaan ennen loppun latautumista, etenkin kun parit ekat videot on pitkiä.

http://youtu.be/SGkrF-R6J6Y

http://youtu.be/TUpqf7ZygZE

http://youtu.be/CLQ6BqjeISE

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia pennuista, katsotttu on montakertaa, myös videot, on ainakin pennuilla agtiivista puuhaa, ja äänta piisaa ja tottuvat lapsiin. Ihania terhakoita ovat, odotellaan taas uusia otoksia, kiva kun näet vaivaa.

    VastaaPoista